Blog Widget by LinkWithin

>>AttenSioN to aLL viSitOr, plez cLiK tHis LinK<<

Sebab handphone tidak boleh bawa ke sekolah

4:13 PM Posted In Edit This 5 Comments »

Image Hosting

sekarang ni bnyak sangat masalah sosial yg berlaku di sekolah2...
antara sebabnye kebawakan nset ke sekolah
diorang ni klu guna untuk kebaikan xpe..
tapi yang menjadi masalah problem nyer.........
macam2 bnda xelok diorang buat...
rakam member sndiri buat SHOW la.....
tapi kadg2 ada jgak faedah nyer..
sperti ada kes sebelum ini yang mana ada tersebar video PeLaJaR TENDANG GuRu
telah dirakam dan pelajar berkenaan telah dibuang sekolah
kecian~~~

tapi asernye yang tension cikgu sekolah lah..
asal nak pukul stdent je, ada je yang rakam...
cikgu nak pukul coz nak bagi pengajaran
tapi disalah tafsir sebagai penderaan...
then, report polis..
patut la skang ni mcm2 kes berlaku....
cikgu pun takut ngn stdent..
bukan pe, takut masuk lokap
Berbeza nyer pelajar zman dlu dngan pelajar zman skang

5 comments:

~ana SoLehah~ said...

salam al-aqim..

ade btolnye tu..

skrg ni jadi ckgu mmg cbaran besar..

gerun rase hati menanti saat2 berhadapan ngn budak2 zaman skrg nih..

budak2 dlu ngn skrg mmg x same..
budak dlu2 tak se'extrem' budak skrg.. rase hormat pda guru pun kurg..ape tah lg syg.. tp tak sume..

tp, tu bkn halangan untuk guru2 kita trus berbakti pda anak bgsa..

ibu bapa skrg pon x mcm ibu bapa dlu..

tak leh salahkan anak dorg gak..

kdg2 anak2 jadi keras kpala & b'akhlak tak baek ni disebabkan didikan mak ayah kat umah..
mybe dimanjakan sgt..
@ juga tidak mendpt didikan agama y sempurna..
tengoklah skrg, cuit anak die skit pon ley masok mahkamah..

Astaghfirullah..

cmna nak didik ank cmni..

:-(

LLC said...
This comment has been removed by a blog administrator.
alaqim said...

salam ana solehah...
time kaseh coz sudi lagi mai teratak usang ni yer..
>>itulah mintak2 la anak2 family kita jauh dengan masalah problem ni....
fuhhhh~~~

small magician said...

salam..
nak gtau aku da bertukar blog..
follow kat blog baru ek..

http://yoycullen.com

thx:)

saYe miEyra said...

hehhhe,,btoi2

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin