Blog Widget by LinkWithin

>>AttenSioN to aLL viSitOr, plez cLiK tHis LinK<<

New Ohio Roller Coaster

7:13 PM Posted In Edit This 0 Comments »
With a record-breaking height of 420-feet and record-breaking speed of 120 mph, Top Thrill Dragster delivers on its promise of thrilling riders this summer at Cedar Point .. The Last picture says it all. :))









Aku Melayu

7:05 PM Posted In Edit This 0 Comments »
aku hidup dalam blues @ isuhangat

ntah mengapa zaman sekarang ni orang melayu prefer untuk ikot budaya barat, ape kurang nya budaya timur ni????? sedangkan orang barat nak nak ikot budaya timor..huh!!!!!!!!!!!! masalah problem betol sesetengah orang melayu.. disebabkan terlalu ramai yang terikot2 budaya yang ntah pe2, maka tercipta la alkisah sebuah pantun bagi sesiapa yang terikot2 budaya tersebut.....

Aku Melayu?
Mak aku kasi nama Ayu
Aku rasa malu
Aku tukar jadi Jen
Sebab, lebih glamour
Tak macam Ayu
nama Melayu, aku tak sebulu

Aku Melayu?
Cakap aku pakai; I-you, I-you
Saya-Awak, macam kampung gitu
Sori, not for me, I tak mahu
Kalau you hendak, up to you

Aku Melayu?
Makan dengan tangan gelilah...
I suka pakai sudu garpu
Dekat rumah bolehlah
Tapi kalau kat restoran, malu
Nanti semua orang tengok aku
Silap-silap diaorang kata,
I ni, gelojoh you...

Aku Melayu?
Orang Melayu, mata cokelat gelap...
I suka mata biru
I pakai kontak lens
Sekarang mata I dah jadi biru
Otak I pun terikut, ada sikit blue
Kalau ada orang ajak,
Anytime I mau

Aku Melayu?
Of course!, I'm a Melayu.
I masih makan belacan
Walaupun I prefer keju
I masih pakai kain sarong
Walaupun I prefer tak pakai baju
I masih sambut Hari Raya
(But that's because I don't know what else to do!)

Sekali lagi, I nak kasi you all tahu
I ni masih Melayu
Tapi bukan sebarang Melayu

High School Fighter

7:03 PM Posted In Edit This 0 Comments »

High School Fighter @ today's joke

High School Fighter @ today's joke

High School Fighter @ today's joke

AddThis

Lawak Mr Bean

6:59 PM Edit This 0 Comments »
Mr. Bean
mr bean joke @ today's joke

BARAH OTAK

Doctor : Minta maaf, sebenarnya anda mempunyai barah otak.
Mr. Bean : Yesss!!! (sambil melompat kegembiraan)

Doctor : Adakah kamu faham apa yang saya cakapkan tadi?
Mr. Bean: Ya la, apa doktor ingat saya bodoh?

Doctor : Abis kenapa kamu gembira sangat?
Mr. Bean: Sebab ini membuktikan saya mempunyai otak!

mr bean joke @ today's joke

KEMATIAN IBU:
Mr. Bean:(Menangis) doktor tepon, mak aku dah meninggal.
Kawan : Bersabarlah kawanku.

(Selepas 2 minit) Mr. Bean menangis semakin kuat

Kawan : kenapa ni?
Mr. Bean : Adik aku call, mak dia meninggal juga!


mr bean joke @ today's joke

MR. BEAN SEMASA SEKOLAH RENDAH:

cIKGU: 5 tambah 4 berapa?
Mr. Bean : 9
Teacher : Ok kalau 4 tambah 5?
Mr. Bean : Cikgu ni jangan nak memperbodohkan saya, cikgu hanya tukarkan soalan, jawapannya ialah 6!

Belajor Kecek Kelate

6:57 PM Posted In Edit This 0 Comments »
Sesiapa yang luar Kelantan sedikit panduan kepada anda terutama yang ader awek/balak orang Kelantan dan bakal jadi menantu orang Kelantan



Kali Arung - Sekaligus

Air Geh - Air Berkabonat

Jauh Sapok - Teramatlah Jauhnya

Panah Terik - Panas Yang Teramat Sangat

Comel Lote - Comel Yang Amat

Sejuk Ketta - Sejuk Yg Sangat?

Ite Lettung - Tersangatlah Hitamnya

Punoh Jahne - Rosak

Gura Bewok - Gurauan Yang Menyebabkn Pergaduhan

Kona Lepe - Corner Lipat

Kelecak - Terpelanting

Nakuk Paik - Penakut Yang Amat Tinggi

Lonjong - Tinggi Sangat

Tinggi Nya - Yuk Sama Macam Di Atas

Masing Pekkok - Teramat Masin

Lubang Ajaib di Dunia…

6:54 PM Posted In Edit This 2 Comments »
Tambang Berlian Mirny di Siberia (Gambar diambil diatas helikopter)

Diameter = 525 meter

Kedalaman = 1200 meter



Lubang Besar Kimberley di Afrika Selatan

Kedalaman = 1097 meter

Lubang Glory Monticello Dam



Tambang Bingham Canyon Di Utah

Lubang Biru Besar di Belize


Tambang Diavik di Canada


Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin