Blog Widget by LinkWithin

>>AttenSioN to aLL viSitOr, plez cLiK tHis LinK<<

Aku Melayu

7:05 PM Posted In Edit This 0 Comments »
aku hidup dalam blues @ isuhangat

ntah mengapa zaman sekarang ni orang melayu prefer untuk ikot budaya barat, ape kurang nya budaya timur ni????? sedangkan orang barat nak nak ikot budaya timor..huh!!!!!!!!!!!! masalah problem betol sesetengah orang melayu.. disebabkan terlalu ramai yang terikot2 budaya yang ntah pe2, maka tercipta la alkisah sebuah pantun bagi sesiapa yang terikot2 budaya tersebut.....

Aku Melayu?
Mak aku kasi nama Ayu
Aku rasa malu
Aku tukar jadi Jen
Sebab, lebih glamour
Tak macam Ayu
nama Melayu, aku tak sebulu

Aku Melayu?
Cakap aku pakai; I-you, I-you
Saya-Awak, macam kampung gitu
Sori, not for me, I tak mahu
Kalau you hendak, up to you

Aku Melayu?
Makan dengan tangan gelilah...
I suka pakai sudu garpu
Dekat rumah bolehlah
Tapi kalau kat restoran, malu
Nanti semua orang tengok aku
Silap-silap diaorang kata,
I ni, gelojoh you...

Aku Melayu?
Orang Melayu, mata cokelat gelap...
I suka mata biru
I pakai kontak lens
Sekarang mata I dah jadi biru
Otak I pun terikut, ada sikit blue
Kalau ada orang ajak,
Anytime I mau

Aku Melayu?
Of course!, I'm a Melayu.
I masih makan belacan
Walaupun I prefer keju
I masih pakai kain sarong
Walaupun I prefer tak pakai baju
I masih sambut Hari Raya
(But that's because I don't know what else to do!)

Sekali lagi, I nak kasi you all tahu
I ni masih Melayu
Tapi bukan sebarang Melayu

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin